Takie kotleciki podobno robiła babcia, kiedy mój tata był małym niejadkiem. Niestety przepis się
nie zachował. Niedawno mogłyśmy go odtworzyć dzięki pierwszemu numerowi "Gotuj krok po kroku". Kotleciki to bardzo szybki obiad, zwłaszcza ten bezmięsny, z którym (przynajmniej u mnie w domu) zawsze są największe problemy. Nie żałujcie pietruszki i szczypiorku, bo bez nich wyjdą mdłe!
nie zachował. Niedawno mogłyśmy go odtworzyć dzięki pierwszemu numerowi "Gotuj krok po kroku". Kotleciki to bardzo szybki obiad, zwłaszcza ten bezmięsny, z którym (przynajmniej u mnie w domu) zawsze są największe problemy. Nie żałujcie pietruszki i szczypiorku, bo bez nich wyjdą mdłe!
Kotleciki z jajek
- 8 dużych jajek,
- 1 cebula,
- olej do smażenia,
- 1 łyżka masła,
- 2-3 łyżki posiekanej pietruszki i szczypiorku (oczywiście może być więcej),
- sól, pieprz,
- 1/2 szklanki mleka,
- mała czerstwa bułka,
- przyprawa typu vegeta (najlepiej ta robiona w domu!),
- bułka tarta,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz