Jedna z tych, które robi się w 10 minut, tuz przed przyjściem gości. Zawsze staram się mieć w spiżarni słoik selera konserwowego i puszkę kukurydzy. Z takiej podstawy, która przecież może długo stać
i zachować świeżość, wyczarujemy już sałatkowe cudo. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie jajek, ale kiedy czas nagli, można je ewentualnie pominąć :) Polecam na wszelki imprezy, zwłaszcza te
w nadchodzącym karnawale!
i zachować świeżość, wyczarujemy już sałatkowe cudo. Najwięcej czasu zajmuje ugotowanie jajek, ale kiedy czas nagli, można je ewentualnie pominąć :) Polecam na wszelki imprezy, zwłaszcza te
w nadchodzącym karnawale!
Sałatka z selerem konserwowym i słonecznikiem
- słoiczek selera konserwowego
- standardowa (400 g. z zalewą) puszka kukurydzy
- 4 łyżki słonecznika
- 100 g. szynki konserwowej
- 4 konserwowe ogórki
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- sól, pieprz
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz